Advies van Simon

met tips over de aanleg en het onderhoud van de vijver.

Simon van der Velde heeft door de jaren heen zo veel ervaring opgedaan en kennis opgebouwd dat hij tips voor aanleg en onderhoud van vijver tot een aantal essentiële punten kan terugbrengen. Simon is al met al bij meer dan duizend vijvers betrokken geweest, steeds met de bedoeling om een evenwichtige vijver te ontwikkelen, aan te leggen en in stand te houden.

Van een mini vijver, tot tuinvijver en grote waterpartijen voor overheidsinstanties. Niets is te gek voor Simon. Zijn expertise komt goed van pas en behoed voor veel gemaakte fouten, wat veel geld kan besparen. Ook internationaal dient Simon van een goed advies. Door zijn vele connecties over de hele wereld kan hij ook in het buitenland helpen met uw project.

- Tips van Simon -

Ga niet eerst graven en pas dan nadenken over een inrichtingsplan maar draai het om. Wat wil je met je vijver? Wat is het doel? Een zwemvijver, een koivijver? Hoe groot kan en mag de vijver worden? Wat is het beplantingsplan? Dat is direct van invloed op de diepte. Diep dus eerst je plan uit en pas dan de vijver zelf. Uiteraard spelen het formaat en het doel van de vijver een grote rol bij het uitwerken van de plannen.
De inrichtingsmogelijkheden qua beplanting zijn heel groot. Het is zaak dat er balans is en blijft, zodat alle planten op de juiste tijd de ruimte krijgen om te groeien en te bloeien zonder dat ze elkaar verdringen. Er zijn voorbeelden genoeg dat er uiteindelijk één soort overwint en overblijft.
Zorg voor een beplantingsplan, waarbij de planten zelf ervoor zorgen dat de vijver schoon en gezond blijft. Doe de situering van de planten zodanig slim dat de kans op algengroei minimaal blijft. Een stelling van Simon van der Velde is dat je eigenlijk geen filters en andere technische hulpmiddelen nodig hebt om een vijver schoon en helder te houden. Dat kunnen de planten heel goed zelf. Onderhoud doe je vooral in het voorjaar en het najaar. In de zomer zit je met een drankje in je hand te genieten van een lekker groeiende en prettige bloeiende verzameling vijverplanten.
Laat je niet verleiden tot de aankoop van allerhande meetapparatuur en waterverbeteraars. Is allemaal niet nodig: als je vissen lekker zwemmen en de planten lekker groeien, dan zijn de vijver en het water van goede kwaliteit. Dat zijn de graadmeters!

Advies van Simon

Wilt u persoonlijk advies van Simon? Vul dan het adviesformulier via onderstaande button.

Heeft u alleen een vraag over de vijverplanten of het gebruik hiervan? Bezoek ons helpcenter vindt u vraag of neem via daar middels het contactformulier contact met ons op.

ALLES WAT U MOET WETEN OVER UW VIJVER

Vijveradvies - Aparte Waterplanten - Speciale Acties
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!