Advies van Simon

Advies van Simon

met tips over de aanleg en het onderhoud van de vijver.

Simon van der Velde heeft door de jaren heen zo veel ervaring opgedaan en kennis opgebouwd dat hij tips voor aanleg en onderhoud van vijver tot een aantal essentiële punten kan terugbrengen. Simon is al met al bij meer dan duizend vijvers betrokken geweest, steeds met de bedoeling om een evenwichtige vijver te ontwikkelen, aan te leggen en in stand te houden.

- Advies van Simon -

Ga niet eerst graven en pas dan nadenken over een inrichtingsplan maar draai het om. Wat wil je met je vijver? Wat is het doel? Een zwemvijver, een koivijver? Hoe groot kan en mag de vijver worden? Wat is het beplantingsplan? Dat is direct van invloed op de diepte. Diep dus eerst je plan uit en pas dan de vijver zelf. Uiteraard spelen het formaat en het doel van de vijver een grote rol bij het uitwerken van de plannen.
De inrichtingsmogelijkheden qua beplanting zijn heel groot. Het is zaak dat er balans is en blijft, zodat alle planten op de juiste tijd de ruimte krijgen om te groeien en te bloeien zonder dat ze elkaar verdringen. Er zijn voorbeelden genoeg dat er uiteindelijk één soort overwint en overblijft.
Zorg voor een beplantingsplan, waarbij de planten zelf ervoor zorgen dat de vijver schoon en gezond blijft. Doe de situering van de planten zodanig slim dat de kans op algengroei minimaal blijft. Een stelling van Simon van der Velde is dat je eigenlijk geen filters en andere technische hulpmiddelen nodig hebt om een vijver schoon en helder te houden. Dat kunnen de planten heel goed zelf. Onderhoud doe je vooral in het voorjaar en het najaar. In de zomer zit je met een drankje in je hand te genieten van een lekker groeiende en prettige bloeiende verzameling vijverplanten.
Laat je niet verleiden tot de aankoop van allerhande meetapparatuur en waterverbeteraars. Is allemaal niet nodig: als je vissen lekker zwemmen en de planten lekker groeien, dan zijn de vijver en het water van goede kwaliteit. Dat zijn de graadmeters!

- Ontvang advies van Simon -

Adviesformulier

Om u zo goed mogelijk te kunnen adviseren heeft Simon wat informatie nodig over uw vijver en uw wensen.

Simon werkt het liefst met pen en papier. Als u een schets zou kunnen maken zoals onderstaand voorbeeld dan kan aan de hand van die schets Simon u persoonlijk adviseren en uit tekenen hoe de vijver het beste ingericht kan worden. Hiervoor kan hij ook een advies geven qua beplanting en een kosten plaatje om dit te realiseren. Dit werkt voor u en Simon het snelst.

Heeft u enkel een vraag over uw vijver en/of vijverplanten gebruik dan a.ub. ons contactformulier.

Loading

- Tips van Simon -

Vijveronderhoud Van der Velde Waterplanten

Vijver onderhouden

Als de aanleg van de vijver weloverwogen en deskundig heeft plaatsgevonden…

Lees verder

zwemvijver Van der Velde Waterplanten

Zwemvijver

Maak eerst een totaalplan voor de aanleg en de inrichting. Wat zijn de mogelijkheden….

Lees verder

Natuurlijke vijver Van der Velde Waterplanten

Natuurlijke vijver

Voor een natuurlijke vijver geldt dat je eerst een totaalplan moet maken voor….

Lees verder

Koivijver Van der Velde Waterplanten

Koivijver

Bij een koivijver gaan we uit van wat de vissen het prettigst vinden. Als het qua…

Lees verder

Mini-vijver

Je hebt geen enorme tuinruimte nodig om een leuke gevarieerde natuurlijke…

Lees verder

BLIJF OP DE HOOGTE

SCHRIJF U IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF!