Koivijver

Terug naar Blog
Koivijver Van der Velde Waterplanten

Koivijver

Bij een koivijver gaan we uit van wat de vissen het prettigst vinden. Als het qua omvang mogelijk is, verdient het aanbeveling om met niveau- cq diepteverschillen te werken. De diepte van de vijver, ofwel de delen ervan, heeft meteen invloed op de groei en de ontwikkeling van de planten in de vijver. Maak dus meteen een aanleg- en beplantingsplan en ga niet eerst graven en dan pas nadenken en plannen maken.

Van der Velde Waterplanten heeft door de jaren heen geleerd en ervaren dat je met evenwichtige beplanting een gezonde vijver kunt creëren en behouden. Planten zijn heel goed in staat om zelf het water te filteren en het helder, schoon en gezond te houden. Een goed beplantingsplan zorgt ervoor dat algen niet of nauwelijks kans krijgen.

De angst van iedere koivijvereigenaar is de reiger als natuurlijke vijand van de vissen. Mensen bedenken de meest complexe afweersystemen maar een eenvoudige pvc-buis op de bodem is vaak al genoeg. De vissen hebben het gevaar vaak meteen door en zwemmen gewoon even die buis in en zijn veilig.


Advies op maat nodig?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terug naar Blog