Van der Velde Waterplanten biedt de ideale oplossing voor degenen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke manier om een koivijver te creëren. Geniet van onze uitgebreide selectie ecologische vijverplanten en deskundig advies, waaronder een stappenplan en een materialenlijst. Laten we jouw droom omgeving voor koi karpers samen werkelijkheid maken!

Simon van der Velde

Wat is een koivijver?

Een koivijver is een speciaal ontworpen vijver die is bedoeld voor het houden van koi, een kleurrijke variant van de karper. Deze vijvers zijn vaak groter en dieper dan normale vijvers en zijn uitgerust met speciale filters en pompen om het water schoon en gezond te houden voor de koi. Koi-liefhebbers besteden veel aandacht aan de inrichting en het onderhoud van hun koivijvers om een optimale leefomgeving te creëren voor hun koi.

Japanse koi karpers

- De 4 essentiële elementen voor een milieuvriendelijke koi vijver -

1. Plantenfilter

Plantenfilter, de natuurlijke oplossing voor een gezonde koivijver – waarbij waterplanten en de bodem samenwerken om afvalstoffen op te nemen en te verwerken voor verbeterde waterkwaliteit.

2. Vijversubstraat

Vijversubstraat is cruciaal in het filtratiesysteem van een koivijver, omdat het helpt het water te zuiveren en een gezonde omgeving biedt voor waterplanten.

3. Vijverplanten

Vijverplanten, waaronder zuurstofplanten, verbeteren waterkwaliteit door zuurstof toe te voegen en beperken schadelijke bacteriën en algen. Moerasplanten verminderen nitraat- en nitrietconcentraties en houden het biologische evenwicht voor heldere vijvers in stand.

4. Vijverbacteriën

Vijverbacteriën verbeteren de waterkwaliteit en handhaven het biologische evenwicht door afbraak van afval en opname van nutriënten. Dit is noodzakelijk voor een gezonde vijveromgeving en het welzijn van de dieren in de koivijver.


Koivijver planten pakketten

Planten voor een bloeiende en duurzame vijver die op biologische wijze zijn gekweekt en weerstand bieden tegen de winter.


Tips voor een koivijver met planten van vijverspecialist Simon

Laat Simon, de expert op het gebied van vijvers en waterplanten, je begeleiden bij het ontwikkelen van een schitterende en duurzame koivijver. Hij deelt graag tips en adviezen om dit te bereiken.

Plantenfilter vijver maken

Plantenfilter vijver | Tips over hoe jij een plantenfilter voor de vijver maakt

Een plantenfilter als natuurlijke waterzuiveraar voor jouw vijver. Wil jij een plantenfilter maken voor in de vijver maar weet je niet welke soorten plantenfilters er bestaan, zoals bijvoorbeeld een moerasfilter ook wel helofytenfilter genoemd, en wil jij ook weten hoe je er een maakt? Lees alles over plantenfilters en we geven je ook tips over welke planten je het beste...

Onderhouden van een koivijver

Om een optimale leefomgeving te behouden voor de koi, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te plegen aan de koivijver. In het najaar dienen ingewaaide bladeren te worden verwijderd om verzuring van de vijver te voorkomen en algenproblemen te voorkomen. Het is aan te raden om hiervoor een schepnet te gebruiken. Het legen van de hele vijver om de bodem schoon te maken is af te raden, omdat dit de bacteriële huishouding kan aantasten en veel stress veroorzaakt bij de koi. Watertesten of apparatuur zoals vijverpompen zijn onnodig wanneer de vijver juist ingericht is en het plantenfilter voldoende waterplanten bevat.

Andere soorten vijvers

Niet het gevonden waar je naar op zoek was? Onze andere pagina’s Shop per vijver kunnen beter aansluiten op jouw wensen.

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 435 reviews Trustpilot

HOE KUNNEN WIJ HELPEN?

Gratis en vrijblijvend advies op maat

In 6 stappen een heldere vijver

WIL JIJ 10% KORTING?

Ontvang updates per e-mail van Van der Velde Waterplanten Schrijf je in en blijf op de hoogte van handige vijver tips en speciale acties
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
Ontvang 10% korting
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB