Kleine planten

Onze planten worden verstuurd als pluggen, dit zijn jonge planten die vooral bestaan uit oersterke wortels en af en toe een enkel blad. Het gaat namelijk vooral om de wortels, die zijn het belangrijkst van de hele plant. Wortels bepalen de kracht en de groei.  Wanneer deze pluggen in de vijver worden gezet, zullen zij uitgroeien tot sterkere en gezondere planten, dan wanneer er een grotere plant in de vijver wordt aangeplant, die moet omschakelen naar een nieuwe leefomgeving. Onze planten worden altijd zonder bloem geleverd. Dit, om de kracht van de plant te sparen en het risico van beschadiging tijdens het transport uit te sluiten.

Onze planten worden verstuurd als pluggen

Droog verpakt zonder water

Planten worden door ons droog verpakt, dat wil zeggen dat de plant pas zal gaan uitlopen op het moment dat deze in de vijver wordt geplaatst. Het voordeel van droogverpakte planten is dat deze kunnen worden verstuurd zonder dat zij schade oplopen tijdens het transport. Soms bevat de plug, zoals het kleine plantje wordt genoemd, bruin blad aan de buitenzijde. Dit blad laten wij altijd zitten ter bescherming van de groeikern.

Bruin blad laten wij altijd bewust zitten als wij de plant versturen.

Bruine bladeren

Bruin blad laten wij altijd bewust zitten als wij de plant versturen. Dit bruine blad biedt bescherming van de groeikern tijdens het transport. Ook in de winter, als de plant in winterrust gaat, ontstaat er bruin blad ter bescherming van de groeikern tegen de kou.

Bruin blad laten wij altijd bewust zitten als wij de plant versturen.
Hoe snel groeit de waterplant?

Hoe snel groeit de plant?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Denk o.a. aan de hoeveelheid zon en de buitentemperatuur. Zolang er geen ijs in de vijver ligt, kunnen waterplanten in de vijver worden uitgezet. Groeien zullen zij echter niet in de wintermaanden. Zodra het warmer wordt, zullen de planten snel gaan uitlopen. De groeisnelheid kan per jaar verschillen, afhankelijk van de omgevingsfactoren. Bij nieuwe aanplant moet de vijver in balans komen en dit heeft tijd nodig. De natuur zal dit zelf regelen en dit vraagt soms wat geduld.

Alleen winterharde inheemse soorten

Alleen winterharde inheemse soorten

Wij gebruiken alleen deze soorten omdat die ieder jaar mooier terugkomen. In Tuincentra wordt meestal een breed aanbod aan waterplanten verkocht, die veelal jammer genoeg niet winterhard zijn. Dit betekent, dat jij ieder jaar weer opnieuw vijverplanten moet aanschaffen. Wij hebben bewust gekozen voor een klein assortiment van allemaal winterharde waterplanten, die ieder jaar nog mooier terugkomen en waarmee eenvoudig een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij te behalen is.

Alleen winterharde inheemse soorten

Biologisch gekweekt

Wij kweken in harmonie met de natuur. Wij beschermen het milieu door geen chemische, maar indien nodig, biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Bij ons in de kwekerij gaan wij mee met de seizoenen, in de winter gaan de planten in winterrust. Onze kas wordt niet verwarmd. Alle planten worden gekweekt zonder gebruik te maken van elektra of gas.

Van der Velde Waterplanten duurzaamheid

Duurzaam verpakt en verzonden

Wij streven ernaar om onze producten en verpakking zo veel mogelijk CO2 neutraal te produceren. Hiervoor maken wij gebruiken van PLA en PET plastic verpakkingen en FSC gecertificeerd papier. Via onze partner DHL versturen wij al onze pakketten onder de zogenoemde GoGreen Climate Neutral service. Met deze service berekent DHL de CO²-uitstoot per zending en compenseert die uitstoot door te investeren in milieuvriendelijke projecten.

Van der Velde Waterplanten duurzaamheid

100% groei- en bloeigarantie

Onze waterplanten zijn met de grootst mogelijke zorg gekweekt. Er is speciale aandacht voor de ontwikkeling en groei van wortel tot plant. Bij het verpakken van jouw bestelling vindt er ook nog een kwaliteitscontrole plaats. Zo ben je er zeker van dat de planten die je bij ons aanschaft kerngezond zijn.

Waarom waterplanten van Simon van der Velde?

Gratis advies op maat

Vijverplanten uit eigen kwekerij

100% groei- & bloeigarantie!

Twijfel je over de kwaliteit?

Heb je planten ontvangen en je bent niet zeker van de kwaliteit? Laat het ons het liefst zo snel mogelijk weten, via dit formulier. Stuur even een foto mee, zodat wij met je mee kunnen kijken en adviseren. Blijkt dat de planten echt niet van goede kwaliteit zijn, dan bieden wij uiteraard garantie op de aanschaf. De garantie is één jaar geldig vanaf de aanschafdatum.

Wat is mijn garantiebewijs?

Je factuur of aankoopbewijs is ook gelijk jouw garantiebewijs. Je factuur wordt automatisch opgeslagen in jouw account. Zo raak je die nooit meer kwijt. Handig, toch?

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 435 reviews Trustpilot

HOE KUNNEN WIJ HELPEN?

Gratis en vrijblijvend advies op maat

In 6 stappen een heldere vijver

WIL JIJ 10% KORTING?

Ontvang updates per e-mail van Van der Velde Waterplanten Schrijf je in en blijf op de hoogte van handige vijver tips en speciale acties
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
Ontvang 10% korting
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB