Lotus bloemen nelumbo plant

Lotus bloemen

Lotussen, een vijver met lotus bloemen vinden veel mensen een prachtig gezicht. De lotussen staan bekend als mooie, elegante waterplanten, maar hiernaast staan ze ook bekend om hun symbolische en spirituele betekenis, ze worden namelijk vaak geassocieerd met spirituele groei en zuiverheid. De reden dat lotussen bekend staan om hun zuiverheid is doordat een lotus zichzelf door haar gladde water- en vuilafstotende bladeren schoon kan houden. De serene en rustige omgeving van een vijver met lotus bloemen heeft een rustgevende uitwerking op de menselijke geest en wordt vaak gebruikt voor meditatie.

Lotussen, een vijver met lotus bloemen vinden veel mensen een prachtig gezicht. Lees meer

Lotussen verkopen wij alleen in de zomer

Wel bieden wij jaarrond winterharde waterlelies rechtstreeks uit onze eigen kwekerij

 

Alle waterplanten

Vind de geschikte waterplant voor jouw vijver.

Alle vijverplanten pakketten

Bestaan uit alleen winterharde waterplanten.

Lotussen kopen voor de vijver

Er zijn verschillende redenen waarom het kopen van een lotus voor in de vijver een geweldige keuze kan zijn. Ten eerste is de lotus een prachtige bloem die van nature in ondiepe vijvers en moerassen groeit en daarom goed past in iedere vijveromgeving. De bloemen van de lotus zijn groot en helder en creëren een spectaculair schouwspel wanneer ze bloeien. De groene bladeren van de lotus, die drijven op het wateroppervlak, voegen ook een decoratief element toe aan de vijver. Hiernaast heeft de lotus bloem ook nog een symbolische betekenis, in veel culturen wordt de lotus door haar reinheid namelijk beschouwd als heilige bloem. Hierom spreekt een lotusbloem vele mensen aan.

Lotussen waterplant

Lotussen bestaan in verschillende kleuren, de meest voorkomende zijn de witte en de roze lotus. Lotussen kunnen flink groeien, ze kunnen tot wel 5 meter lang worden wanneer zij in tropische temperaturen leven. Een lotus kan het beste op een diepte van 0 tot 20 centimeter geplant worden, ze krijgen dan namelijk onder water nog zonlicht waardoor ze beter kunnen groeien.

Lotussen kunnen bij van der Velde Waterplanten in 2 verschillende kleuren gekocht worden; wit en roze. De waterplanten kunnen per 2 stuks gekocht worden, de kosten hiervoor bedragen 49,95,-.

Lotussen kunnen gekocht worden bij Van der Velde Waterplanten. Iedere waterplant komt rechtstreeks uit onze eigen kwekerij. Wij verpakken de Lotussen goed in zodat ze mooi en gezond aankomen bij onze klanten, bovendien krijg je bij ons 100% groei- en bloeigarantie.

Daarom kies je voor Van der Velde Waterplanten

Gratis advies op maat

Vijverplanten uit eigen kwekerij

100% groei- & bloeigarantie!

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 376 reviews Trustpilot

WIL JIJ 10% KORTING?

Ontvang updates per e-mail van Van der Velde Waterplanten Schrijf je in en blijf op de hoogte van handige vijver tips en speciale acties
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
Ontvang 10% korting
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB