Wil jij graag een mini vijver maken? En doe je dat het liefst helemaal natuurlijk? Van der Velde Waterplanten helpt jou bij het creëren van een mini vijver. Van vijverplanten tot advies, stappenplan en benodigdheden. Alles wat je nodig hebt om jouw eigen kleine vijver te maken.

Simon van der Velde

Wat is een mini vijver?

Een mini vijver is een vijver maar dan in het klein. De afmetingen van dit vijvertje ligt meestal rond een vierkante meter. Dit maakt de vijver dan ook uitermate geschikt voor mensen die weinig ruimte hebben in de tuin of mensen die geen tuin hebben maar alleen een balkon. Een mini vijver kan met dezelfde soort waterplanten ingericht worden als een normale vijver, dit maakt de mini vijver een aanwinst voor het oog!

Mini vijver met waterplanten

- 4 soorten vijverplanten die nodig zijn voor een mini vijver zonder pomp -

1. Zuurstofplanten

Zuurstofplanten in een mini-vijver helpen bij het verbeteren van de waterkwaliteit door zuurstof aan het water toe te voegen. Dit vermindert de groei van schadelijke bacteriën en algen en creëert een gezonde leefomgeving voor de dieren in de vijver.

2. Waterlelies

Waterlelies zijn noodzakelijk in mini vijvers, reguleren temperatuur, voeden zich met insecten voor biologisch evenwicht en verbeteren uiterlijk van een vijver door hun mooie bloemen en bladeren.

3. Moerasplanten

Moerasplanten groeien snel dankzij hun goede wortelgestel. Ze filteren water uitstekend en verminderen nitraat- en nitrietconcentraties door afvalstoffen op te nemen. Onze selectie bevat de sterkste en winterharde moerasplanten.

4. Waterplanten

Waterplanten bevorderen schoon en helder water en onderhouden biologisch evenwicht voor onderwaterleven. Onze keuze biedt krachtige groei en winterhardheid, met directe levering uit onze kwekerij.

Mini vijver maken en terrasvijver tips van vijverspecialist Simon

Met de juiste tips kun je zelfs op een balkon een mooie minivijver maken, zonder de noodzaak van een groot tuin. Ik geef je advies voor het creëren van een succesvolle kleine vijver.

Veelgestelde vragen over mini vijvers

Hoe groot en diep moet een mini vijver zijn?

Een mini vijver hoeft niet groot te zijn, het ideale formaat voor een minivijver is 1 vierkante meter. De vijver moet in een bak gemaakt worden met een diepte tussen de 25 en 50 centimeter.

Benodigdheden voor een mini vijver

Er is niet veel voor nodig om een minivijver mooi in te richten, maar wel is het handig om te weten welke producten je nodig hebt. Natuurlijk heb je een bak nodig waar je de mini vijver in maakt. Verder heb je een vijvermandje, klei, aarde, plantenvoeding en waterplanten nodig. Het handigst is om dit in een kant en klare mini vijver set te kopen.

Onderhoud van de mini vijver

Een mini vijver heeft doordat het maar een kleine waterbron is, weinig onderhoud en verzorging nodig. Wel is het belangrijk om in de warme zomermaanden het waterpeil in de gaten te houden. Door de warmte kan dit waterpeil namelijk dalen, maar de waterplanten hebben natuurlijk wel water nodig. Wanneer je ziet dat het waterpeil in je minivijver gedaald is, voeg dan water toe aan de bak zodat jouw eigen mini vijver vol kan blijven bloeien!

Andere soorten vijvers

Niet gevonden wat je zocht? Misschien sluiten onze andere Shop per Vijver-pagina’s beter aan bij jouw wensen.

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 435 reviews Trustpilot

HOE KUNNEN WIJ HELPEN?

Gratis en vrijblijvend advies op maat

In 6 stappen een heldere vijver

WIL JIJ 10% KORTING?

Ontvang updates per e-mail van Van der Velde Waterplanten Schrijf je in en blijf op de hoogte van handige vijver tips en speciale acties
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
Ontvang 10% korting
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB