Van der Velde Waterplanten moerasplanten

Moerasplanten

Moerasplanten hebben een zeer goed wortelgestel waardoor ze snel zullen groeien. Deze planten zorgen ervoor dat het water uitstekend wordt gefilterd. De moerasplanten nemen afvalstoffen op waardoor de nitraat- en nitrietconcentraties zullen afnemen. Ons assortiment bestaat uit de sterkste winterharde soorten moerasplanten.

Moerasplanten hebben een zeer goed wortelgestel waardoor ze snel zullen groeien. Lees meer

Alle waterplanten

Vind de geschikte waterplant voor jouw vijver.

Alle vijverplanten pakketten

Bestaan uit alleen winterharde waterplanten.

Daarom kies je voor Van der Velde Waterplanten

Gratis advies op maat

Vijverplanten uit eigen kwekerij

100% groei- & bloeigarantie!

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 376 reviews Trustpilot

Moerasplanten vijver

Moerasplanten zijn zoals de naam al verklapt, planten die in een moerasgedeelte staan. Dit houdt in dat deze planten er van houden om natte wortels te hebben.

Moerasplanten zuiveren en filteren het water in vijvers. Door het plaatsen van deze gras- en rietachtige planten, zorg je ervoor dat de vijver compleet is ingericht. Dankzij hun sterke wortelgestel groeien moerasplanten snel en wortelen ze zich stevig in de vijverbodem, waar ze hun voeding uit halen. Daarnaast zijn moerasplanten winterhard. Winterhard houdt in dat ze kunnen overleven in koude weersomstandigheden met vorst en geen bedekking nodig hebben.

Welke moerasplanten je het beste kunt plaatsen? In ons assortiment vind je de meest populaire en best werkende moerasplanten. Kies bijvoorbeeld de winterharde gele lis met een sierlijke uitstraling vanwege de gele bloemen. Met keuze uit meer dan 15 soorten moerasplanten richt je jouw vijver geheel naar eigen smaak in.

Winterharde moerasplanten in de vijver onderhouden

De begroeiing met moerasplanten vereist onderhoud, zodat ze goed hun werk blijven doen en niet verwilderd raken. In het najaar vindt de grootste snoeibeurt plaats en verwijder je overtollige groei uit de vijver. Tijdens het snoeien knip je dode delen van de plant weg. Overgebleven wortels en bladeren groeien in het voorjaar weer aan doordat de voedingsstoffen in de wortels opgeslagen blijven.

Vanwege de winterharde eigenschap van moerasplanten, is afdekking van de vijver niet nodig in de winterperiode. Wil je tijdens de herfst voorkomen dat er vallend blad in de vijver terechtkomt? Plaats dan een net over de vijver heen dat het blad opvangt.

Hoe plant je de mooiste inheemse moerasplanten?

Moerasplanten worden naast hun zuiverende werking, ook geplaatst omdat ze zo geschikt zijn als afwerking van de vijverrand. Meteen naast de vijverrand begint de natte oever, ofwel het moerasgedeelte, waar deze vijverplanten worden neergezet. In dit gedeelte kunnen de planten het beste functioneren. Om moerasplanten goed te laten wortelen en nat te houden, dient de bodem uit natte grond of vijversubstraat te bestaan. Let er alleen wel op dat je ze niet te diep in de vijver plaatst, anders verdrinken de moerasplanten en overleven ze het niet.

Bijvoorbeeld moerasplant watermunt, die ongeveer 60 cm hoog wordt en te planten is in een diepte van maximaal -20 cm. Bij deze diepte raden we aan om waterplanten in vijvermandjes te plaatsen, om hiermee plantengroei in toom te houden. Na het vullen van een vijvermandje met jouw favoriete moerasplant, zet je het eenvoudigweg op de juiste diepte neer in het moerasgedeelte.

Moerasplanten kopen online

Moerasplanten online kopen bij Van der Velde Waterplanten betekent 100% groei- en bloeigarantie. Een greep uit eigen kwekerij:

  • Kalmoes; een rietachtige plant die 80 cm hoog kan worden.
  • Moerasanemoon; iets kleiner van stuk met een groeihoogte tot 40 cm.
  • Dwerglisdodde; een moerasplant die opvalt met een groeihoogte tot 60 cm.
  • Penningkruid; een vrolijke gele plant die geschikt is als bodem- of randbedekker.

Op zoek naar meerdere moerasplanten om online te kopen? Bekijk ons assortiment dat bestaat uit meer dan 15 soorten moerasplanten om in jouw vijver te plaatsen.

Moerasplanten zijn waterplanten die het water in vijvers zuiveren en filteren. Door hun sterke wortelgestel groeien ze snel en wortelen ze zich stevig in de vijverbodem, waar ze hun voeding uit halen.

Bekende moerasplanten zijn kalmoes (Acorus valamus 'Variegatus'), de moerasanemoon (Houttuynia cordata 'Chameleon'), de dwerglisdodde (Typha minima) en gele lis (Iris pseudacorus).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
Ontvang 10% korting
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB