Zoek je naar een milieuvriendelijke manier om een natuurlijke vijver te creëren? Kies dan voor Van der Velde Waterplanten. Wij bieden een uitgebreid aanbod aan biologische vijverplanten en geven deskundig advies, inclusief een gedetailleerd plan en een benodigdhedenlijst. Laten we samen jouw natuurvijver dromen werkelijkheid maken!

Simon van der Velde

Wat is een natuurlijke vijver?

Een natuurlijke vijver is een waterpartij in de buitenlucht die op een natuurlijke manier wordt onderhouden, zonder het gebruik van chemische middelen of mechanische apparaten zoals filters of pompen. In plaats daarvan vertrouwt een natuurlijke vijver op biologische processen om het water schoon en gezond te houden.

Een natuurlijke vijver kan worden gevuld met regenwater, grondwater of leidingwater en kan worden aangelegd met verschillende materialen, zoals rotsen, stenen, zand, klei en waterplanten. In een natuurlijke vijver is er ruimte voor planten en dieren om te leven en te groeien, wat bijdraagt aan het creëren van een evenwichtig ecosysteem.

Een natuurlijke vijver kan dienen als een esthetische aanvulling op de tuin, als een natuurlijke habitat voor dieren en als een natuurlijke bron van irrigatie voor planten en bomen in de omgeving. Het onderhoud van een natuurlijke vijver kan variëren, afhankelijk van de grootte en de omstandigheden van de vijver, maar kan bestaan uit het regelmatig verwijderen van dode planten en bladeren, het aanvullen van water en het beheren van de hoeveelheid zonlicht en schaduw die op de vijver valt.

Een natuurlijke vijver heeft geen vijverfolie, substraat en bacteriën nodig en komt in biologisch evenwicht door middel van de natuur en voornamelijk alleen de planten. Het grote verschil met een biologische plantenvijver is dat deze wel gebruikmaakt van vijverfolie, substraat en bacteriën om het water schoon en gezond te houden.

Natuurlijke vijver die juist is ingericht heeft geen watertesten nodig

- 4 benodigdheden voor een natuurlijke vijver -

1. Waterlelies

Waterlelies zijn belangrijk voor het regelen van de temperatuur en het biologische evenwicht in vijvers, door insecten te eten. Daarnaast verfraaien ze het uiterlijk met hun prachtige bloemen en bladeren.

2. Zuurstofplanten

 Zuurstofplanten zorgen voor de toevoeging van zuurstof en remmen de groei van schadelijke bacteriën en algen, wat leidt tot een gezonde omgeving. 

3. Moerasplanten

Moerasplanten groeien snel dankzij hun stevige wortels en verbetert de waterkwaliteit door het filteren van het water en het verminderen van de concentraties van nitraat en nitriet. Onze planten zijn sterk en winterhard.

4. Waterplanten

Waterplanten dragen bij aan het behoud van het biologische evenwicht en een heldere waterkwaliteit bevorderen. Onze keuze biedt een snelle levering van krachtige en winterharde planten, direct uit onze kwekerij.


Natuurlijke vijver planten pakketten

Voor een natuurvijver zijn volledig biologisch gekweekte winterharde vijverplanten een must, om te garanderen dat de vijver bloeit en duurzaam is.


Natuurvijver tips van vijverspecialist Simon

Creëer een oase van leven in je tuin door een natuurlijke vijver aan te leggen. Laat Simon, onze specialist in vijvers en een kweker van waterplanten, je begeleiden met nuttige tips en raad voor een spectaculair en duurzaam resultaat.

Natuurlijke vijver aanleggen Van der Velde Waterplanten

Natuurlijke vijver aanleggen | Advies voor aanleg en beplanting van een natuurvijver

Een natuurlijke vijver is een uitstekende investering wanneer je ervan geniet om de natuur haar vrije loop te laten. Dankzij de rijke beplanting gaat deze vijvervariant op in de rest van de tuin. De waterpartij trekt vanzelfsprekend veel dieren aan, zoals kikkers en salamanders, en ook allerlei soorten vogels strijken er graag neer. Tip: heb je een waterpartij van meer dan...

vijver zonder pomp of filter

Vijverpomp | Heb je er wel een nodig en hoe maak je een heldere vijver zonder pomp of filter?

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een vijver altijd een vijverpomp of uv-filter nodig heeft om goed te functioneren. Dit is een misvatting, want een vijver zonder pomp of filter ziet er prachtig uit en houdt zichzelf in biologisch evenwicht. Het water in de vijver houd je helder en schoon met behulp van vijverplanten, vijverbacteriën en vijversubstraat. Bovendien kun...

Andere soorten vijvers

Niet het gevonden waar je naar op zoek was? Onze andere pagina’s Shop per vijver kunnen beter aansluiten op jouw wensen.

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 435 reviews Trustpilot

HOE KUNNEN WIJ HELPEN?

Gratis en vrijblijvend advies op maat

In 6 stappen een heldere vijver

WIL JIJ 10% KORTING?

Ontvang updates per e-mail van Van der Velde Waterplanten Schrijf je in en blijf op de hoogte van handige vijver tips en speciale acties
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
Ontvang 10% korting
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB