Hoe het begon..

Op 9 jarige leeftijd was vissen de grootste hobby/vrijetijdsbesteding van Simon van der Velde. Na schooltijd ving hij aasvisjes voor de plaatselijke winkelier in het dorp. Omdat het vissen hem heel goed afging en hij 10 cent per visje kreeg, leverde dit een leuk zakcentje op. Op een dag viel Simon in het water en ging kopje onder. Drijfnat ging hij toch zijn circa 20 visjes wegbrengen en kreeg hiervoor 2 gulden. Toen Simon drijfnat in de winkel stond pakte de winkelier een waterplant van zijn natte jas. De winkelier deed de waterplant in de goudvissenkom en gaf Simon 25 cent. Simon had snel uitgerekend dat 25 cent meer was dan 10 cent en vroeg of de winkelier nog meer waterplanten nodig had. Dit was inderdaad het geval. De interesse voor waterplanten was gewekt. Al snel bloeide een levendige handel op.

Simon van der Velde 1972

Simon van der Velde

en hoe verder

1986
1995
1998
2012
2015
2017
2018-145x145
kennis met de wonderlijke waterwereld en die passie is nooit meer verdwenen. Door mijn jarenlange ervaring heb ik heel veel mensen kunnen inspireren met goed (vijver)advies. Graag deel ik mijn kennis en passie zodat zoveel mogelijk mensen het hele jaar door kunnen blijven genieten van een heldere vijver. Met mijn vijverboek: Simons Vijveradvies ontdek je de snelste weg naar een gezonde en onderhoudsvrije waterpartij!
Simon van der Velde

Simons Visie

Puur natuur

Je leest steeds vaker dat er geadviseerd wordt om het water van jouw vijver te testen op KH, GH en PH waardes. Laat je niet verleiden tot de aankoop van allerhande meetapparatuur en waterverbeteraars. Dit is allemaal niet nodig: als je vissen lekker zwemmen en de planten lekker groeien, dan is het water in de vijver van goede kwaliteit. Dat zijn de graadmeters!

Ieder jaar mooier

In Tuincentrums wordt meestal een breed aanbod aan waterplanten verkocht, die veelal jammer genoeg niet winterhard zijn. Dit betekent dat jij ieder jaar weer opnieuw vijverplanten moet aanschaffen… Wij hebben bewust gekozen voor een klein assortiment van allemaal winterharde waterplanten, waarmee eenvoudig een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij te behalen is.

35 jaar vakkennis delen

Met de juiste aanpak en een goed beplantingsplan kan je een heleboel geld en onderhoud besparen. Het beplantingsplan heeft meteen gevolgen voor bijvoorbeeld de diepte van de vijver. Ga dus niet eerst graven en dan pas nadenken over het beplantingsplan maar doe dat andersom. Planten zijn heel goed in staat om zelf het water te filteren en het helder, schoon en gezond te houden. Een goed beplantingsplan zorgt ervoor dat algen niet of nauwelijks de kans krijgen om te groeien. 

Simon van der Velde

VIJVER BEPLANTINGSADVIES

Heb jij al een vijver of wil je die aanleggen? Maak hieronder een keuze voor het juiste advies

Vijver met een inhoud kleiner dan 10.000 liter water

Van der Velde Waterplanten

Vijver met een inhoud groter dan 10.000 liter water

Waarom waterplanten van Simon van der Velde?

Gratis advies op maat

Vijverplanten uit eigen kwekerij

100% groei- & bloeigarantie!

Wat klanten over ons zeggen

Van der Velde Waterplanten Chris en Simon van der Velde

Vader en zoon de perfecte combinatie

Simons zoon Chris werkt sinds zijn 15e in het familiebedrijf en deed daarnaast de opleiding ICT en Logistiek. Op zijn 20ste begon hij voor zichzelf met een online webshop waar hij de Amazingworld en Ecoworld producten ging verkopen.

Vertaalsleutel van Simons kennis naar de digitale wereld
Niet veel later kreeg Chris ook het idee om zijn vaders jarenlange ervaring en kennis te delen, met als doel zoveel mogelijk mensen te inspireren en adviseren via deze website 

Van der Velde Waterplanten Chris en Simon van der Velde

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 435 reviews Trustpilot

HOE KUNNEN WIJ HELPEN?

Gratis en vrijblijvend advies op maat

In 6 stappen een heldere vijver

WIL JIJ 10% KORTING?

Ontvang updates per e-mail van Van der Velde Waterplanten Schrijf je in en blijf op de hoogte van handige vijver tips en speciale acties
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
Ontvang 10% korting
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB