Realiseer jouw droom van een strakke spiegelvijver op een milieuvriendelijke manier met Van der Velde Waterplanten. Kies uit onze uitgebreide selectie ecologische vijverplanten en profiteer van ons deskundig advies, inclusief een stappenplan en materialenlijst. Samen maken we jouw spiegelvijver droom waar!

Simon van der Velde

Wat is een spiegelvijver?

Een strakke spiegelvijver is een type vijver dat wordt gekenmerkt door een strak en modern ontwerp, waarbij de nadruk ligt op een glad oppervlak dat lijkt op een spiegel. Dit wordt meestal bereikt door gebruik te maken van materialen zoals gepolijst beton of gladde stenen voor de vijverrand en door het wateroppervlak zo vlak mogelijk te houden.

Een strakke spiegelvijver kan verschillende vormen hebben, zoals rechthoekig, vierkant of cirkelvormig, en kan worden aangelegd met of zonder planten en vissen. Het ontwerp van de vijver is meestal gericht op het creëren van een moderne en minimalistische uitstraling, en daarom worden er vaak strakke lijnen en symmetrische patronen gebruikt.

Een strakke spiegelvijver kan dienen als een esthetische aanvulling op de tuin of als een rustige plek om te ontspannen en te reflecteren. Het onderhoud van deze vijver is relatief eenvoudig, omdat er weinig of geen planten in groeien en er geen biologische filtering nodig is om het water schoon te houden. Wel moet er regelmatig onderhoud worden gepleegd om ervoor te zorgen dat het wateroppervlak schoon en vrij van bladeren en andere afval blijft.

spiegelvijver met waterlelies

- Bouw de basis voor een strakke spiegelvijver met deze 4 cruciale elementen. -

2. Vijversubstraat

Vijversubstraat Het vijversubstraat speelt een cruciale rol in het behoud van de gezondheid van een spiegelvijver, door te helpen bij het filteren van het water en een gezonde leefomgeving te bieden voor waterplanten.

2. Zuurstofplanten

Verbeter de waterkwaliteit van je spiegelvijver door de toevoeging van zuurstofplanten. Deze planten dragen bij aan het reguleren van de groei van schadelijke bacteriën en algen door het toevoegen van zuurstof. In een spiegelvijver, waar vaak geen moerasplanten of andere waterplanten aanwezig zijn om de balans te ondersteunen, is het extra belangrijk om zuurstofplanten toe te voegen.

3. Vijverbacteriën

Bescherm de gezondheid van de dieren in je strakke vijver en behoud het biologische evenwicht door de inzet van vijverbacteriën. Deze bacteriën verbeteren de waterkwaliteit door het afbreken van afval en het opnemen van nutriënten, wat cruciaal is voor een gezonde vijveromgeving.

4. Optioneel: Vijverplanten of Waterlelie

Verbeter zowel de uitstraling als de gezondheid van je vijver met vijverplanten, waaronder waterlelies. Deze planten spelen een belangrijke rol in het behouden van het temperatuur- en biologische evenwicht door insecten te verorberen. Bovendien voegen ze schoonheid toe aan de vijver met hun prachtige bloemen en bladeren.


Spiegelvijver planten pakketten

Creëer een bloeiende en duurzame spiegelvijver met planten die op een biologische manier zijn gekweekt en winterbestendig zijn.


Tips van vijverspecialist Simon voor een strakke vijver

Ontdek de weg naar een prachtige en duurzame spiegelvijver met de hulp van Simon, de specialist op het gebied van vijvers en waterplanten. Laat hem je begeleiden en geniet van zijn inzichten en aanbevelingen om jouw doel te bereiken.

spiegelvijver rechthoekig

Spiegelvijvers | Wat is een spiegelvijver en hoe kan je het beste een strakke vijver aanleggen?

Een spiegelvijver is een unieke eyecatcher in je tuin, al vereist een strakke vijver aanleggen wel enige precisie. De weerspiegeling van het water is natuurlijk waar het allemaal om draait en die creëer je alleen met het schoonste water. Voor wie houdt van een strak design, is een ondiepe spiegelvijver interessant; het kan een verrijking zijn voor je kleine tuin....

vijver zonder pomp of filter

Vijverpomp | Heb je er wel een nodig en hoe maak je een heldere vijver zonder pomp of filter?

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat een vijver altijd een vijverpomp of uv-filter nodig heeft om goed te functioneren. Dit is een misvatting, want een vijver zonder pomp of filter ziet er prachtig uit en houdt zichzelf in biologisch evenwicht. Het water in de vijver houd je helder en schoon met behulp van vijverplanten, vijverbacteriën en vijversubstraat. Bovendien kun...

Andere soorten vijvers

Niet tevreden met wat je hebt gevonden? Bekijk onze andere shop per vijver pagina’s gericht op andere specifieke vijvers, misschien passen deze beter bij jouw zoektocht.

 

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 435 reviews Trustpilot

HOE KUNNEN WIJ HELPEN?

Gratis en vrijblijvend advies op maat

In 6 stappen een heldere vijver

WIL JIJ 10% KORTING?

Ontvang updates per e-mail van Van der Velde Waterplanten Schrijf je in en blijf op de hoogte van handige vijver tips en speciale acties
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
Ontvang 10% korting
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB