Vijveraanleg

Vijveraanleg met een volledig assortiment vijverproducten om de vijver in te richten. Vijversubstraat in zakken en big bags, vijvermanden, waterplantenvoeding en vijverbacteriën; dat is wat u vooral nodig heeft om een biologisch evenwichtige vijver in te richten. Een pomp en filters heeft u niet nodig.

Vijveraanleg met een volledig assortiment vijverproducten om de vijver in te richten. Lees meer

Alle vijverplanten

Vind de geschikte vijverplant voor jouw vijver.

Alle vijverplanten pakketten

Bestaan uit alleen winterharde waterplanten.

Daarom kies je voor Van der Velde Waterplanten

Gratis advies op maat

Vijverplanten uit eigen kwekerij

100% groei- & bloeigarantie!

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 376 reviews Trustpilot

Vijveraanleg

Voordat je een vijver gaat aanleggen, dien je eerst een goed plan te maken. Bedenk wat voor soort vijver je wilt aanleggen, welke uitstraling de vijver moet hebben en de plek waar de vijver gegraven moet worden. Wanneer er van te voren goed over is nagedacht, kan dit later veel ellende voorkomen. Tevens zijn de te gebruiken materialen erg belangrijk voor een goed evenwicht in de vijver. Alle kwaliteitsproducten schaf je eenvoudig aan in onze webshop.

Vijveraanleg benodigdheden

Laat je bij de aanleg van een vijver goed informeren over de juiste vijverproducten. Zorg voor een bodem van goed substraat. Dit is de basis voor een heldere en biologisch evenwichtige vijver. Ons Select Substraat is een zeer goede poreuze bodembedekking van de vijver, die ervoor zorgt dat planten zich goed aan en in het substraat kunnen hechten. Dit substraat zorgt voor een optimale ontwikkeling van micro-organismen, die voor helder water zorgen. Gebruik voor de vijvermanden speciale vijverplanten klei en vijverplanten grond. Deze perfecte bodem voor alle waterplanten, zorgt voor een sterke gezonde groei en voor de afgifte van mineralen, die weer algengroei tegengaan.

Hoe leg je een vijver aan?

omdat er veel meer komt kijken bij het aanleggen van een vijver dan het simpelweg graven van een gat in de tuin, heeft Simon van der Velde een vijveradvies boek geschreven waarin de do’s en don'ts over het aanleggen van een vijver uitgebreid worden uitgelegd. Wanneer alle tips en adviezen worden opgevolgd, ontstaat er een natuurlijke zelfreinigende vijver die volledig in balans is en waar geen filter of pomp aan te pas hoeft te komen.

Vijver aanleggen stappenplan

Om het aanleggen van een vijver eenvoudiger te maken, heeft Simon van der Velde een stappenplan ontwikkeld. Dit stappenplan behandelt het vinden van de juiste plek, het correct inrichten van de vijver en het kiezen van de juiste planten. Tevens geeft dit plan advies over de hoeveelheid planten die het beste op een bepaalde oppervlakte geplant dienen te worden.

Verschillende soorten vijvers aanleggen

Vijvers zijn er in alle soorten en maten. Het leuke van het aanleggen van een vijver is, dat het geheel naar eigen wens gecreëerd kan worden. Wanneer je met enkele essentiële aspecten rekening houdt, kan er een waterpartij ontstaan die een eyecatcher is voor iedere tuin. Om je een idee te geven van de verschillende mogelijkheden kan je de voorbeelden bekijken op onze site.

Een vijver aanleggen begint altijd met een plan. Bedenk goed wat je wilt bereiken en bedenk ook hoe de vijver er uiteindelijk uit moet komen te zien. Houd rekening met het aantal zonuren en met bladverliezende bomen in de buurt. Kies voor de beplanting voldoende zuurstof-, moerasplanten en waterlelies in de juiste verhoudingen. In Simons stappenplan wordt alles haarfijn uitgelegd. Op deze wijze kan je een vijver creëren die volledig in balans is.

Een vijver aanleggen is een serieuze klus die niet in een middag gedaan is. Afhankelijk van de grote ben je hier minimaal wel een hele dag aan kwijt, want vaak moet de tuin volledig op de schop. Begin met een goed plan en zorg dat de werkzaamheden worden voorbereid. Denk aan het weghalen van bestrating, het rooien van bomen etc. Zorg er ook voor dat het eventueel afvoeren van grond is geregeld. Zorg ervoor dat en bij het uitgraven rekening wordt gehouden met de (diepte) diverse zones waarin bepaalde planten moeten komen te staan. Maak hiervoor gebruik van het stappenplan, zodat met alle aspecten rekening gehouden wordt.

In Simons vijveradvies boek worden alle aspecten van het aanleggen van een vijver stap voor stap uitgelegd. In dit boek komen de verschillende soorten vijvers ter sprake en alle zaken waar je rekening mee moet houden bij het aanleggen en onderhouden van de vijver.

Wanneer je de tips van Simon ter harte neemt, heb je alleen natuurlijke materialen nodig om een gezonde vijver aan te leggen. Dure pompen en filtersystemen zijn niet nodig om de vijver in balans te houden. Alle vijverbenodigdheden voor een gezonde en evenwichtige vijver zijn eenvoudig te bestellen op onze website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!