Vijverbenodigdheden

Vijverbenodigdheden voor een jaarrond heldere vijver. Als je een vijver in de tuin hebt, is het belangrijk dat deze goed wordt onderhouden. Dit onderhoud is afhankelijk van de verschillende seizoenen; zo is er in het voorjaar veel te doen, van nieuwe vijverplanten tot waterzuivering.

Vijverbenodigdheden voor een jaarrond heldere vijver. Lees meer

Vijverartikelen voor een jaarrond heldere vijver

 


Vijverbenodigdheden tips en advies

Alle waterplanten

Vind de geschikte waterplant voor jouw vijver.

Alle vijverplanten pakketten

Bestaan uit alleen winterharde waterplanten.

Vijverbenodigdheden kopen

Vijverbenodigdheden zijn essentieel om iedere vijver in optimale conditie te houden. In onze online shop schaf je kwaliteitsproducten aan die in een handomdraai zorgen voor een gezonde en mooie vijver. Onze populairste vijverbenodigdheden zijn:

Vijverbenodigdheden winkel

Bij Van der Velde Waterplanten ben je aan het juiste adres voor diverse vijverbacteriën, plantenvoeding, vijversubstraat, vijverplantengrond of -klei. Indien je de producten op de juiste wijze gebruikt, is er geen filter of pomp meer nodig in de vijver. Lees meer hierover op ons blog: een vijver zonder pomp

Wie gebruikmaakt van de juiste plantenmix in combinatie met substraat en bacteriën, creëert een gezonde vijver die ieder jaar mooier wordt. Alle benodigdheden hiervoor vind je in onze online vijverwinkel. Tip: extra tips en tricks voor de snelste weg naar een gezonde en onderhoudsvrije waterpartij staan beschreven in Simons Vijveradvies boek.

Het aanleggen van een vijver vergt enig denkwerk. Begin niet zomaar te graven zonder plan. Zo moet er eerst zorgvuldig worden nagedacht over de plek van de vijver, de vorm en de diepte. Om het aanleggen van de vijver succesvol te maken, heeft Simon een stappenplan ontwikkeld. Door dit plan stap voor stap te volgen, kan er een waterpartij worden aangelegd die door zijn natuurlijke plantenfilter de vijver in een biologisch evenwicht houdt. Een filter of pomp is dan niet meer nodig.

Er bestaat een zeer groot aanbod van vijvervissen. Het is belangrijk je eerst te verdiepen in de eigenschappen van de bepaalde vissoort. Let bijvoorbeeld op de voortplantingssnelheid en het voedingspatroon. Heb je koikarpers, zorg dan voor genoeg planten zodat de groeisnelheid van de planten gelijk is aan wat de koikarper opeet. Of plaats drijvende planteneilanden, waar je karpers niet bij kunnen. Deze bieden tevens een schuilplaats voor de vissen. Lees verder over vissen in de vijver.

Jazeker, een vijver met een natuurlijk plantenfilter is onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Een moerasfilter is een combinatie van planten en bacteriën die ervoor zorgt dat afvalstoffen uit het water worden opgenomen en afgebroken. Een plantenfilter werkt het beste op een bodem van vijversubstraat. Hierin kunnen de wortels van de planten optimaal groeien. Bekijk uitgebreide informatie over een plantenfilter in de vijver.

Een natuurvijver is een vijver waarin geen kunstmatige materialen zijn gebruikt zoals folie of een ander kunststof om de bodem te dichten. Ook heeft deze vijver geen pomp en worden er geen chemische middelen in gebruikt. Alles in deze vijver wordt geheel natuurlijk in stand gehouden. Het water in deze vijver wordt op peil gehouden door grondwater en regen. Er wordt geen kraanwater gebruikt, maar water uit een nabij gelegen sloot of waterpartij die in verbinding staat met de vijver. 

Door een combinatie van de juiste planten te plaatsen zal de natuurvijver zichzelf schoonhouden. Wanneer er toch algen in het water ontstaan, bestrijdt deze dan met natuurlijke middelen zoals watervlooien of plant extra zuurstofplanten.

Daarom kies je voor Van der Velde Waterplanten

Gratis advies op maat

Vijverplanten uit eigen kwekerij

100% groei- & bloeigarantie!

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 376 reviews Trustpilot

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
Ontvang 10% korting
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB