Vijverplanten

VijverplantenVijverplanten soortenTop 10 best verkochte vijverplanten

Winterharde vijverplanten pakkettenVijverplanten advies


Vijverplanten kopen

Een vijver zonder vijverplanten? Onmisbaar, want deze planten houden het water in biologisch evenwicht en zorgen dat water helder en algenvrij blijft. Algen groeien namelijk minder vanwege de stof die planten uitscheiden in het water. Naast zuiveren en filteren hebben deze planten als kenmerk dat ze winterhard zijn, wat betekent dat ze in vorstige weersomstandigheden overleven. Zo kun je in het voorjaar weer genieten van bloeiende planten!

Om de waterkwaliteit in balans te houden, kun je kiezen uit verschillende soorten vijverplantjes. Bij van der Velde waterplanten verkopen we meer dan 60 soorten vijverplanten in mand vers uit eigen kwekerij. Hierdoor bieden we 100% groei- en bloeigarantie. Om een vijver gemakkelijk te beplanten hebben wij ook een compleet vijverplanten pakket. Dit pakket bevat alles wat je nodig hebt voor een kleine vijver of mini vijver.

Vijverplanten online bestellen

Vijverplanten kopen en deze vervolgens rechtstreeks geleverd krijgen uit eigen kwekerij. Ons vijverplanten webshop assortiment is ontstaan na lange ervaring en uittesten van kweek. Hierdoor bieden we verschillende soorten drijvende en winterharde vijverplanten met 100% groei- en bloeigarantie.

Omdat onze planten rechtstreeks uit onze eigen kwekerij komen, vindt er direct voor vertrek een kwaliteitscontrole plaats. Vijverplanten worden na de kwaliteitscontrole ‘droog’ verpakt en naar het verzendadres verstuurd, hierna is het nog even wachten tot de postbezorger aanbelt. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je van ons ook tips hoe je vijverplanten planten moet.

Wat zijn de beste vijver planten?

Onder vijver planten vallen verschillende soorten planten die onder te verdelen zijn in plantengroepen met elk hun eigen kenmerken, zoals drijvende planten die je los in de vijver kunt plaatsen, maar ook bijvoorbeeld een vijverplant die je in een vijvermand plaatst.

Welke soorten vijverplanten dit zijn:

 • Waterlelies; een lust voor het oog! Met een assortiment dat bestaat uit verschillende bloemkleuren en met bladeren die zonlicht tegenhouden en een schuilplaats bieden voor vissen.
 • Zuurstofplanten; de naam zegt genoeg, want ze geven zuurstof af. Zuurstof vijverplanten filteren en zuiveren ook het water. Ideaal voor een natuurlijke vijver, want er is geen pomp en filter meer nodig. Vijverplanten zuurstofplanten kopen is een absolute must voor iedere vijver.
 • Moerasplanten; bij het samenstellen van het vijverplanten pakket maken moerasplanten vijverplanten de vijver af. Je plaatst ze net voorbij de vijverrand waar het moerasgedeelte begint. Ons assortiment bestaat voornamelijk uit bloeiende vijverplanten en inheemse vijverplanten.
 • Drijfplanten; deze drijvende vijverplanten hebben wortels die het  water zuiveren. Daarnaast blokkeren hun bladeren zonlicht, om opwarming van het water te voorkomen.
 • Waterplanten; het synoniem voor vijverplanten. Hieronder vallen alle bovenstaande soorten en zorgen zij samen voor een biologisch evenwicht. Vijverplanten waterplanten zijn hoge vijverplanten die vaak tussen -20 cm en -40 cm diep in de vijver geplaatst worden.

Hoe plaats je een drijvende vijverplant & winterharde vijverplanten?

Zodra de bestelling in huis is aangekomen, kan het plaatsen van een plantenparadijs beginnen. Verschillende soorten planten worden op een specifieke plek in de vijver geplaatst. Bij elk product in ons assortiment staat de maximale diepte en groeihoogte vermeld en waar de plant het beste geplaatst kan worden. Houd hier rekening mee.

 • Een drijvende vijverplant plaats je los en zonder vijvermand. Krabbescheer en Waterpest valt onder deze soort en zorgt ook nog eens voor extra zuurstof in de vijver.
 • Overige winterharde vijverplanten plaats je in stevige vijvermanden om wildgroei te voorkomen. Vooral voor het oppotten van waterlelies, zuurstofplanten en moerasplanten zijn deze manden eenvoudig te gebruiken. Voor het vullen wordt er gebruikgemaakt van speciale klei en aarde, ook is het mogelijk om alleen speciale kleikorrels te gebruiken.
 • Wanneer vijverplanten plaatsen? Omdat ons assortiment alleen uit winterharde soorten bestaat kan dit jaarrond zolang er geen ijs op het water ligt. Vijverplanten in de winter plaatsen is dus geen enkel probleem.

Alle vijverplanten bij van der Velde Waterplanten zijn winterhard. Dit houdt ook in dat je ze jaarrond kunt planten in de vijver. 

Er zijn meerdere soorten vijverplanten, we onderscheiden deze in:

 • Zuurstofplanten
 • Moerasplanten
 • Drijfplanten
 • Waterlelies
 • Waterplanten

Bekijk in Simon’s stappenplan welke vijverplanten het beste zijn voor jouw vijver.

Winterharde vijverplanten kan je het hele jaar rond kopen bij Van der Velde Waterplanten. Vijverplanten planten kan je doen zolang het niet vriest. Wanneer je vijverplanten plant in het najaar of vroeg in het voorjaar dan kunnen deze mooi mee groeien met het seizoen en dit resulteert veelal in gezondere sterkere planten.

Opzoek naar een compleet vijverplanten pakket samengesteld door onze vijverspecialist Simon? Dat kan! Bekijk al onze vijverplanten pakketten voor een kleine terrasvijver of een grote zwemvijver

Vijverplanten zorgen ervoor dat het water in biologisch evenwicht blijft en zorgen dat het water helder en algenvrij blijft.

WIL JIJ 10% KORTING?

Ontvang updates per e-mail van Van der Velde Waterplanten Schrijf je in en blijf op de hoogte van handige vijver tips en speciale acties
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!