Vleesetende planten

Vleesetende planten voor buiten bij de vijver. Vleesetende planten zijn met hun prachtige kleuren en grillige vormen een aanwinst voor iedere vijver. Deze winterharde moerasplanten hebben een voedingsarme bodem nodig. Hoe armer de grond, hoe blijer de vleesetende plant! Het is dus belangrijk deze planten apart van de andere vijverplanten, die wel voeding nodig hebben, in de vijver te plaatsen. Tip van Simon: op onze andere webshop GreenGifts.nl kan je ook vleesetende planten kopen voor binnen.

Vleesetende planten voor buiten bij de vijver. Lees meer

Alle waterplanten

Vind de geschikte waterplant voor jouw vijver.

Alle vijverplanten pakketten

Bestaan uit alleen winterharde waterplanten.

Daarom kies je voor Van der Velde Waterplanten

Gratis advies op maat

Vijverplanten uit eigen kwekerij

100% groei- & bloeigarantie!

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 376 reviews Trustpilot

Winterharde vleesetende planten kopen

De Sarracenia of Trompetbekerplant is een mooie winterharde plant die wel temperaturen tot -20 graden celcius kan verdragen. De Sarracenia heeft een zogenaamde bekerval. Het blad, dat vaak een prachtige rood/groene tekening heeft is opgerold, waardoor er een beker ontstaat. Insecten worden gelokt door de kleuren van de plant en de geur van de nectar in de bekers. Wanneer een insect eenmaal in de beker is gekropen, is deze gevangen doordat er in de beker naar onder gerichte haartjes zitten, die het insect gevangen houden. In de beker zitten spijsverteringssappen die het insect op den duur verteren.

Vleesetende plant Sarracenia winterhard

Trompetbekerplanten zijn winterhard. Deze vleesetende plant Sarracenia kan wel temperaturen tot -20 graden celsius overleven. Het is wel belangrijk er in de winter op te letten, dat deze trompetbekerplant niet te lang in een volledige klomp ijs komt te staan. De plant kan dan geen water meer opnemen en zal uitdrogen. Kou is dus niet erg, maar de plant kan niet weken zonder water.

Wij hebben ons assortiment bewust beperkt tot slechts de beste zuurstofrijke waterplanten en enkel en alleen winterharde soorten waterplanten die het in iedere vijver goed doen.

Vleesetende trompetbekerplanten buiten

Zoek je een vleesetende plant voor buiten? De Sarracenia is een perfecte plant voor bij de vijver, omdat de Sarracenia het heel goed doet in een drassige, zeer natte grond. Vleesetende planten hebben, in tegenstelling tot alle andere planten, juist een hele arme voedingsbodem nodig, hoe armer, hoe beter.

Hierdoor kunnen vleesetende planten beter niet tussen de andere vijverplanten staan omdat zij andere eisen aan de bodem stellen. Zet trompetbekerplanten dus altijd apart.

Ja, vleesetende kunnen uitstekend buiten worden geplaatst. De ene soort doet het wel beter dan de andere. Vooral Trompetbekerplanten (Sarracenia) kunnen tegen een behoorlijk koude winter.

Vleesetende planten gaan in winterslaap. Zet vleesetende planten in de wintermaanden in een ruimte waar de temperatuur niet hoger is dan 12 graden celcius.

Geef een vleesetende plant nooit vlees, het enige wat je de vleesetende plant wel af en toe mag voeren is een insect. Wanneer de vleesetende planten buiten staan, zullen deze zelf voldoende insecten vangen. Een vleesetende plant binnen mag heel af en toe een insect gevoerd worden. Ook plantenvoeding is uit den boze. Dit doet de plant meer kwaad dan goed.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
Ontvang 10% korting
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB