Waterplanten zorgen in de juiste hoeveelheid en samenstelling voor schoon en helder water. Het ontstane biologisch evenwicht is essentieel voor het onderwaterleven. Onze waterplanten staan voor een krachtige groei en zijn allemaal winterhard. Kies je favoriete waterplanten en krijg deze vers geleverd uit onze eigen waterplantenkwekerij.

Daarom kies je voor Van der Velde Waterplanten

Gratis advies op maat

Vijverplanten uit eigen kwekerij

100% groei- & bloeigarantie!

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 376 reviews Trustpilot

Waterplanten kopen

Waterplanten kopen doe je bij Van der Velde Waterplanten. Wij zijn al meer dan 35 jaar dé vijverspecialist in het kweken van waterplanten. En niet zomaar waterplanten, wij verkopen voornamelijk winterharde waterplanten waarmee eenvoudig een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij te behalen is.

Welke soorten waterplantjes kopen?

Ga je een nieuwe vijver (laten) aanleggen en ben je op zoek naar waterplanten? Van der Velde Waterplanten verkoopt 5 soorten waterplanten; zuurstofplantenwaterleliesmoerasplantenvleesetende planten en drijfplanten. Heb je liever eerst een advies bij de aankoop van waterplanten, bekijk dan onze waterplanten tips.

Goede waterplant voor de vijver

Een populaire waterplant voor de vijver is de gele lis (Iris pseudacorus), dit is een gele waterplant die ongeveer 80 cm hoog kan worden. Het bijzondere aan deze vijverplant is dat de wortels van de Iris nitraten en nitrieten uit het water filteren. De plant neemt afvalstoffen op en zorgt ervoor dat het water helder wordt. De gele lis is daarnaast ook een winterharde vijverplant.

Waterplanten vijverspecialist

Waterplanten zijn essentieel in iedere vijver. In de juiste hoeveelheid zorgen ze ervoor dat je geen filter of pomp nodig hebt. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies hoeveel waterplanten iedere vijver nodig heeft. Alle tips over de vijver aanleggen, vijver inrichten en ook het onderhouden van de vijver vind je op onze vijveradvies pagina.

Waterplanten zijn verkrijgbaar bij Van der Velde Waterplanten. Je kunt de waterplanten gemakkelijk bestellen en veilig online betalen.

Waterplanten kopen bij ons kan het hele jaar door. Het planten van waterplanten kan zolang er geen ijs op het water ligt.

Om biologisch evenwicht in een vijver te krijgen heb je minimaal 4 verschillende soorten waterplanten nodig: waterlelies om de zon uit de vijver te houden, zuurstofplanten om onder water zuurstof af te geven, moerasplanten om een natuurlijk plantenfilter te maken en waterplanten die met hun wortels het water zuiveren. 

Alles lezen over welke waterplanten je het best kunt kopen en waarom? Lees er alles over op de pagina: Stap voor stap de vijver inrichten

Dat is handig als je net een vijver hebt aangelegd. Wij verkopen complete waterplantpakketten die alles bevatten om op een natuurlijke wijze een heldere vijver te krijgen. Bekijk onze complete waterplanten pakketten voor de verschillende vijvers.

Er bestaat helaas niet zoiets als speciale waterplanten tegen algen. Het gaat om een combinatie van de juiste vijverplanten die zorgt dat algengroei minder kans krijgt. Waterlelies houden de zon uit het water waardoor algen minder snel zullen gaan groeien. Zuurstofplanten in manden worden veelal gebruikt op minder diepe plekken in de vijver om ook algengroei tegen te gaan. De juiste combinatie en hoeveelheid planten die je nodig hebt per vierkante meter benoemt Simon in zijn vijver beplantingsplan.

U heeft het product toegevoegd aan uw winkelwagen:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!