van-der-velde-vijverplanten

Waterplanten

Waterplanten zorgen in de juiste hoeveelheid en samenstelling voor schoon en helder water. Het ontstane biologisch evenwicht is essentieel voor het onderwaterleven. Onze waterplanten staan voor een krachtige groei en zijn allemaal winterhard. Kies je favoriete waterplanten en krijg deze vers geleverd uit onze eigen waterplantenkwekerij. Liever een compleet vijverplanten pakket? Bekijk dan onze vijverplanten pakketten

Waterplanten zorgen in de juiste hoeveelheid en samenstelling voor schoon en helder water. Lees meer

Daarom kies je voor Van der Velde Waterplanten

Gratis advies op maat

Vijverplanten uit eigen kwekerij

100% groei- & bloeigarantie!

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 376 reviews Trustpilot

Alles over waterplanten soorten en welke de beste zijn

Waterplanten kopen rechtstreeks uit eigen waterplantenkwekerij

Waterplanten kopen doe je bij Van der Velde Waterplanten. Wij zijn al meer dan 35 jaar dé vijverspecialist in het kweken van inheemse waterplanten. En niet zomaar waterplanten, wij verkopen voornamelijk winterharde waterplanten waarmee eenvoudig een heldere, biologisch evenwichtige waterpartij te behalen is. De 5 populairste waterplanten zijn:

Waterplantjes kopen online met vijver advies op maat

Ga je een nieuwe vijver (laten) aanleggen en ben je op zoek naar waterplanten? Van der Velde Waterplanten verkoopt 5 soorten waterplanten; zuurstofplanten, waterlelies, moerasplanten, vleesetende planten en drijfplanten. Heb je liever eerst een advies bij de aankoop van waterplanten, bekijk dan onze waterplanten tips.

De beste waterplant voor de vijver

Een populaire en volgens Simon ook de waterplant voor de vijver is de gele lis (Iris pseudacorus), dit is een gele waterplant die ongeveer 80 cm hoog kan worden. Het bijzondere aan deze vijverplant is dat de wortels van de Iris nitraten en nitrieten uit het water filteren. De plant neemt afvalstoffen op en zorgt ervoor dat het water helder wordt. De gele lis is daarnaast ook een winterharde vijverplant.

Waterplanten advies van de vijverspecialist

Je hebt net een vijver gegraven of misschien heb je al een bestaande vijver. Om biologisch evenwicht te creëren in de vijver heb je waterplanten nodig. Met het juiste beplantingsplan houdt de natuur zichzelf in balans en heb je nagenoeg geen onderhoud aan je vijver.

Waterplanten zijn essentieel in iedere vijver. In de juiste hoeveelheid zorgen ze ervoor dat je geen filter of pomp nodig hebt. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies hoeveel waterplanten iedere vijver nodig heeft. Alle tips over de vijver aanleggen, vijver inrichten en ook het onderhouden van de vijver vind je op onze vijveradvies pagina.

Veelgestelde vragen over waterplanten

Inheemse waterplanten zijn verkrijgbaar bij Van der Velde Waterplanten. Je kunt de waterplanten gemakkelijk bestellen en veilig online betalen. Alle waterplant soorten zijn biologisch gekweekt en worden geleverd uit eigen waterplantenkwekerij in Nederland

Waterplanten kopen bij ons kan het hele jaar door. Alle soorten zijn namelijk winterhard. Het planten van waterplanten kan zolang er geen ijs op het water ligt, want dan is het best moeilijk om te plaatsen.

Om biologisch evenwicht in een vijver te krijgen heb je minimaal 4 verschillende soorten waterplanten nodig: waterlelies om de zon uit de vijver te houden, zuurstofplanten om onder water zuurstof af te geven, moerasplanten om een natuurlijk plantenfilter te maken en waterplanten die met hun wortels het water zuiveren. 

Alles lezen over welke waterplanten je het best kunt kopen en waarom? Lees er alles over op de pagina: Stap voor stap de vijver inrichten

Dat is handig als je net een vijver hebt aangelegd. Wij verkopen complete waterplantpakketten die alles bevatten om op een natuurlijke wijze een heldere vijver te krijgen. Bekijk onze complete waterplanten pakketten voor de verschillende vijvers.

Er bestaat helaas niet zoiets als speciale waterplanten tegen algen. Het gaat om een combinatie van de juiste vijverplanten die zorgt dat algengroei minder kans krijgt. Waterlelies houden de zon uit het water waardoor algen minder snel zullen gaan groeien. Zuurstofplanten in manden worden veelal gebruikt op minder diepe plekken in de vijver om ook algengroei tegen te gaan. De juiste combinatie en hoeveelheid planten die je nodig hebt per vierkante meter benoemt Simon in zijn vijver beplantingsplan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
Ontvang 10% korting
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB