Ben je op zoek naar een ecologische aanpak voor het bouwen van een natuurlijke zwemvijver? Kies dan voor Van der Velde Waterplanten. Wij bieden een uitgebreid aanbod aan biologische vijverplanten en geven professioneel advies, een stappenplan en een verzameling van benodigdheden. Laten we jouw droom voor een natuurzwembad samen waarmaken!

Simon van der Velde

Wat is een zwemvijver?

Een zwemvijver is een natuurlijk ogend zwembad dat in plaats van chemische middelen, natuurlijke processen gebruikt om het water te zuiveren en te onderhouden. Het is een combinatie van een zwembad en een vijver, waarbij de vijverfunctie het natuurlijke aspect vertegenwoordigt en het zwembadgedeelte het recreatieve aspect.

In een zwemvijver wordt het water op een natuurlijke manier gezuiverd door middel van planten en bacteriën, waardoor er geen chloor of andere chemische middelen nodig zijn. Het water wordt gefilterd door middel van een natuurlijke plantenfilter, en het zwembadgedeelte wordt afgebakend door middel van een folie of een betonnen constructie.

Een zwemvijver past goed in een tuin met een natuurlijke uitstraling en kan een mooie toevoeging zijn aan de buitenruimte. Het is ook een duurzamere optie dan een traditioneel zwembad omdat er geen chemicaliën nodig zijn en het water niet ververst hoeft te worden.

kleine zwemvijver opbouw

- 4 belangrijkste benodigdheden voor een natuurlijke zwemvijver -

1. Plantenfilter

Plantenfilter in de vijver is dé natuurlijke filtratie-oplossing voor zwemvijvers, waarbij waterplanten en de bodem de waterkwaliteit verbeteren door afvalstoffen op te nemen en te verwerken.

2. Vijversubstraat

Vijversubstraat speelt een belangrijke rol in een plantenfilter, door het te ondersteunen bij het zuiveren van het water en het creëren van een gezonde leefomgeving voor waterplanten.

3. Vijverplanten

Vijverplanten zoals o.a. zuurstofplanten verbeteren de waterkwaliteit door zuurstof toe te voegen en beperken groei van schadelijke bacteriën en algen. Moerasplanten, met stevige wortels en uitstekende filtratie-eigenschappen, verminderen nitraat- en nitrietconcentraties en onderhouden het biologisch evenwicht voor heldere vijvers.

4. Vijverbacteriën

Vijverbacteriën onderhouden het biologisch evenwicht en de waterkwaliteit door afbraak van afvalstoffen en opname van nutriënten voor waterplanten en organismen in de vijver. Dit is cruciaal voor een gezonde vijveromgeving en het welzijn van de dieren.


Zwemvijver planten pakketten

Biologisch opgekweekte en winterharde vijverplanten voor een bloeiende en duurzame vijver.


Natuurlijke zwemvijver aanleggen tips en voordelen van een natuurzwembad

Simon, de specialist in vijvers en waterplanten, begeleidt je bij het creëren van een prachtige en duurzame zwemvijver met tips en adviezen.

zwemvijver aanleggen

Zwemvijver aanleggen | Tips voor zwemvijver aanleg op natuurlijke wijze

Wil je het nuttige met het aangename combineren, dan ga je voor een natuurlijke zwemvijver in de tuin. Het dierenleven kan zijn gang gaan in de plantenfilter, terwijl jij geniet van een verfrissende duik in de vrijwel onderhoudsvrije vijver. Bij een goed aangelegd natuur zwembad zal de natuur namelijk voor het meeste onderhoud zorgen. Om die reden is het cruciaal...

Zwembaden tuin zwembad of zwemvijver

Natuurzwembad | Zwembad in de tuin? Waarom een natuurlijke zwemvijver een beter alternatief is!

Een zwembad kan overal geplaatst worden, dus of je nou op zoek bent naar een binnenzwembad of naar een buitenzwembad, het is beiden mogelijk. Zwemmen is een sport waarbij je veel calorieën verbrand doordat je bijna elke spier in je lichaam gebruikt. Het bezitten van een zwembad of zwemvijver geeft een gevoel van vrijheid doordat zwembaden bij veel mensen...

Andere soorten vijvers

Niet het gevonden waar je naar op zoek was? Onze andere pagina’s Shop per vijver kunnen beter aansluiten op jouw wensen.

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 435 reviews Trustpilot

HOE KUNNEN WIJ HELPEN?

Gratis en vrijblijvend advies op maat

In 6 stappen een heldere vijver

WIL JIJ 10% KORTING?

Ontvang updates per e-mail van Van der Velde Waterplanten Schrijf je in en blijf op de hoogte van handige vijver tips en speciale acties
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
Ontvang 10% korting
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB